Tämä ohje löyty Kotilieden reseptiarkistosta. Helppo ja nätti kakku. Tässä ei ollut sitruunaa tai muitakaan mausteita (kuorutusta lukuun ottamatta), joita minun muistoissa ambrosiakakkuun kuuluu!?
3 munaa
2dl sokeria
100g sulaa voita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinajuhetta
3dl tomusokeria
3rk lvettä tai appelsiinimehua (lisää vähitellen, tarpeen mukaan)
3rkl hillottua appelsiininkuorta
Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada irtopohjavuokaan (halk. 24cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 30min uunin keskiritilätasolla.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Tee kuorutus tomusokerista ja vedestä täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele hillotuilla appelsiininpaloilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.