Tämä ohje löyty Kotilieden reseptiarkistosta. Helppo ja nätti kakku. Tässä ei ollut sitruunaa tai muitakaan mausteita (kuorutusta lukuun ottamatta), joita minun muistoissa ambrosiakakkuun kuuluu!?

3 munaa

2dl sokeria

100g sulaa voita

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinajuhetta

 

3dl tomusokeria

3rk lvettä tai appelsiinimehua (lisää vähitellen, tarpeen mukaan)

3rkl hillottua appelsiininkuorta

 

Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada irtopohjavuokaan (halk. 24cm) ja paista 175 asteisessa uunissa 30min uunin keskiritilätasolla.

Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Tee kuorutus tomusokerista ja vedestä täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele hillotuilla appelsiininpaloilla.