Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli pähkinäkakun ohje, mutta kun kaapissa oli pussillinen mantelirouhetta, alitoin sitä. Muuten samanlainen.

2 munaa

2dl sokeria

100g voita

1dl maitoa

150g mantelirouhetta (laitoin sen yhen pussillisen, 

en muista paljonko siinä on)

2dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja jäähtynyt voisula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe toisessa kulhossa ja lisää jauhoseos taikinaan. Kaada korppujauotettuun vuokaan ja paista uunin keskiritilätasolla 200asteessa n.45min.

Halutessasi koristele suklaalla tms.

 

Maku oli hyvä, lapset ovat pyytäneet tätä uudelleen tehtäväksi. Oon kyllä luovuttanu kuivakakkujen tekemisen, koska en ikinä saa niistä sieviä. Vuoat liian isoja tai pieniä... Aina joku mättää :D Saa nähä.. Ehdottomasti muuten pitäis ohjeess olla minkä vetoseen vuokaan taikina sopii!!! Sitte minä merkkailisin mustalla tussilla vuokien kylkeen mitat ettei tarviis joka kerta läärätä mittakannun ja veden kans!

Appelsiinisuklaakakku on yks, mitä en omastamielestä oo onnistunu tekemään niin hyvin ku äiti. Eikö siis ookki ihan loogista nostaa kädet pystyyn ja luovuttaa?!