Täältä löysin ohjeen jolla onnistuin tekemään lähes aidon näköisiä macaroneja. Tekemäni macaronit olivat kai normaalia pienempiä koska niitä tuli lähemmäs neljäkymmentä.. Ovatko ne siis leivoksia vai pikkuleipiä???Cool

1241378388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Macaron-leivokset (20kpl)

3 valkuaista
4dl tomusokeria
3dl (noin 150g) mantelijauhetta
haluamaasi elintarvikeväriä

Täyte


1/2dl kermaa
100g valkoista suklaata
elintarvikeväriä


1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitelle koko ajan vatkaten.
2. Sekoita manteliajauhe varovasti taikinaan. Värjää taikina elintarvikevärillä.
3. Nostele taikinasta 40 teelusikallisen kokoista nokaretta leivinpaperile uunipellille. Jätä leviämisvara.
4. Jätä leivokset huoneenlämpöön 30 minuutiksi. Paista sitten uunin keskitasolla 125 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Irrottele leivoskuoret leivinpaperista terävällä veitsellä.
6. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja sulata suklaa kermaan. Värjää seos elintarvikevärillä.
7. Jäähdytä täyte jääkaapissa kylmäksi.
8. Lusikoi täytettä puolelle leivoskuorista. Nostele loput leivoskuoret täytteen päälle.

1241378464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hehhee, johan nyt tuossa ohjeessakin lukee (nyt sen vasta huomaan!!) että leivoksiahan nämä!! Minä siis tein pienehköjä pikkuleipiä näistä. Hyviä ovat!