Nämä oli hieman kuivahkoja. Mutta ovatpa huvenneet purkista :)

Pohja

225g vehnäjauhoja

125g voita

25g tummaa kidesokeria (ruokokidesokeri)

2 keltuaista

Päällyste:

125g vehnäjauhoja

1tl kanelia

50g voita

1 omena raasteena

2tl sitruunamehua

50g tummaa kidesokeria

 

Sekota voi ja jauhot sähkövatkaimella korppujauhon  tyyppiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja keltuaiset, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina 20*30cm uunivuokaan tai taittele pellille leivinpaperista vastaavan kokoinen "vuoka"

Paista 160 asteessa uunin keskiritilätasolla 20min. Valmista täyte tällävälin!

Sekoita jauhot ja kaneli, vattkaa sekaan voi, seos muuttuu korppujauhomaiseksi. Lisää sitruunamehu omenaraasteeseen ja sekoita taikinaan sokerin kanssa.

Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 35min. Leikkaa tuorena paloiksi ja anna jäähtyä pellillä.