Tällä nimellä on resepti kirjotettu kirjaan, siskolta sen oon joskus saanu. Hyvää leipää. Tällä kertaa en jaksanu muuta ku nakata taikinat irtopohjavuokaan, mutta soppii tehä pellillekkin kaks leipää vierekkäin.

Maustaahan tätä voi millä vaan, ylijääneillä perunoilla, porkkanaraasteella jne.

7 1/2 dl lämmintä vettä

4dl kaurahiutaleita (laitoin neljänviljan)

50g hiivaa

2tl suolaa

12-15dl vehnäjauhoja

(oliiviöljyä)

 

Lisää lämpimään veteen kaurahiutaleet ja anna turvota. Lisää hiiva,suola ja jahoja vähitellen kunnes taikina tuntuu sopivalta. Käytä tarvittaessa öljyä, alkup. ohjeessa sitä ei ollut! Kohota taikina, leivo kahdeksi leiväksi ja kohtota taas, pistele haarukalla ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 250 asteessa puoli tuntia.

 

Ite oikasin kohottamisessa. Tein taikinan ja jaoin sen isoon ja pienempään vuokaan, kohotin puoli tuntia, laitoin uunin päälle ja kun uuni oli valmis, nostin uuniin. 20 min paiston jälkeen sammutin uunin ja annoin leipien olla vielä siellä foliolla peitettynä puoli tuntia.