Ohje  Pirkka-lehdestä. Toisin kuin ohjeessa, tein kakun neliskantiseen irtopohjavuokaan ja leikkelin annospaloiksi.

pohja

150g digestivejä

80g sulaa margariinia

täyte

8 liivatelehteä

5dl maustamatonta jugurttia

150g appelsiinimarmeladia

1prk vanilijakastiketta (flora)

1dl sokeria

1tl van.sokeria

0,5dl appelsiinimehua

päälle

2-3 banaania

2dl appelsiinimehua

1dl hyytelösokeria

 

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin, ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.

Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.

Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan.