Pohja

100g voita

3/4dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5dl kermaa (laitoin jääkaapista 1dl vaahdotettua flora vanillaa)

Täyte:

1prk ranskan kermaa

2dl kermaa (laitoin 5dl flora vispiä!)

1tl vanilijasokeria

3/4dl fariinisokeria

Päälle mansikoita

2dl vettä

1dl hyytelösokeria

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe ja lopuksi kerma. Paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa kauniin ruskeaksi.

Valmista täyte jäähtyneelle pohjalle!

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita kunnes sokerin kiteet ovat hävinneet näkyvistä. Lisää ranskankerma. Levitä pohjan päälle tasaiseksi tai keskeltä korkeammaksi.

Leikkaa mansikat puoleksi ja asettele vaahdon päälle leikkauspinta ylöspäin. Kakku saa olla kauttaaltaan mansikan peitossa.

Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Koko määrä menee tähän yhteen kakkuun.