Tämän ohjeen bongasin joku aika sitten täältä. Jäi viipyilemään kielen päälle, kunnes pääsin toteuttamaan ohjeen. Hirmu makiaa, mutta todella hyvää. Ilman kermavaahtoa ei kuitenkaan todennäköisesti saa tätä piirakkaa alas.. Ite en vaahtoa maustanut mitenkään, mutta alla ohje jos sen haluaa tehdä.

Pohja

14 digestive-keksiä

1/4 cup sokeria (55g)

1/4 tl suolaa

6rkl voita (n.60g)

Täyte

2prk kondensoitua maitoa

1 1/4cup sitruunamehua (300ml)

2 sitruunan kuoriraaste

8 keltuaista

Päälle

2 cup kermaa (4,7dl)

1/2tl vanilijauutetta

1/4 cup tomusokeria (0,6dl)

 

Murskaa keksit, lisää suola, sokeri ja sula voi. Painele irtopohjavuoan (halk 22-24cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kondensoitu maito ja sitruunamehu. (Purista kahdesta sitruunasta mehut kuoren raastamisen jälkeen ja käytä loput mehut kaupan mehua.)

Sekoita keltuaiset ja kuoriraaste vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita seokset keskenään. Kaada pohjan päälle ja paista uunin keskiritilätasolla n.25min 325´F (=162´C).

Jäähdytä kakku hyvin, peitä kelmulla ja pidä yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua vaahdota kerma ja mausta, tarjoile kakun kera.