Pikusisko lähti Englantiin (vuodeksi?) ja oli ennen lähtöänsä käynyt edellisen banoffee-kirjotuksen alle esittämässä pyynnön saada kyseistä kakkua

Tottahan se sitten piti tehdä ja kiireen vilkkaa kiikuttaa ennen lähtöä.

Pohjan tein ohjeen mukaan Pirkka Digestivet murskasin tehosekottimessa ja lisäsin ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta. Muuten ihan ohjeen mukaa. Toffeen keitin valmiiksi edellisen iltana. Laitan ohjeen vielä tähän:

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
 
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!